LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, July 22, 2009

Laksa

sambal belacan..penyeri hidangan Jom kita tengok bahan-bahan untuk laksa lemak ni....sekali sekala tukar selera dengan laksa kelantan ni..sedap jugak tapi cikmanggis masukkan sedikit sahaja santan,lebihkan ikan .kuahnya pekat semata-mata disebabkan ikan....kurang "kick" la..tapi boleh tahan juga rasanya....nak sihat kena korban la sikit:)

10 comments:

  1. Ohhh... best nya laksa cikmanggis... dah lama tak makan laksa.. laksam pun sama...
    Tak boley jadi nih, bila2 nanti kena buat...nnt buat saya inform cikmanggis mula2 sekali k... :)

    ReplyDelete
  2. fzi..buat fzi..taruk santan pekat-pekat ,ikan kasi lebih..biar kaw!:)

    ReplyDelete
  3. datin..mai la..ada sket lg ni...2kali to je sampai la kat rumah kita ni hihi

    ReplyDelete
  4. terliur dah ni..lapar sungguh
    tengok laksa makcik..nak mintak
    sikit nih..nak masak sendiri da tak
    sempat..hehehe~

    ReplyDelete
  5. Manje..bawak bekas yang!..nnt makcik isikan penuh-penuh!!hehe sambal belacan nak?

    ReplyDelete
  6. Kite ingat nak buat gk laksa lemak nie... nanti rajin2 ler... hari neh mkn kat umah CIk Manggis jer la boleh? heheh

    ReplyDelete
  7. Buatla..senang sangat..takde numis-numis apa2pun..masuk sekali gus!..hehe dah habis ijan!

    ReplyDelete
  8. Kalau laksa lemak kita suka. Kalau laksa penang tak berapa masuk. Gerau makan kuah dia aje kalau makan laksa penang. Tapi kita minat ngan tapis aluminium dolu-dolu tu. antik.

    ReplyDelete
  9. cm suka semua laksa..tp paling suka laksa johor..hehe tapis tu?veteran tu!!

    ReplyDelete