sambal belacan..penyeri hidangan
Jom kita tengok bahan-bahan untuk laksa lemak ni....sekali sekala tukar selera dengan laksa kelantan ni..sedap jugak tapi cikmanggis masukkan sedikit sahaja santan,lebihkan ikan .kuahnya pekat semata-mata disebabkan ikan....kurang "kick" la..tapi boleh tahan juga rasanya....nak sihat kena korban la sikit:)
Ohhh... best nya laksa cikmanggis... dah lama tak makan laksa.. laksam pun sama... Tak boley jadi nih, bila2 nanti kena buat...nnt buat saya inform cikmanggis mula2 sekali k... :)
Kalau laksa lemak kita suka. Kalau laksa penang tak berapa masuk. Gerau makan kuah dia aje kalau makan laksa penang. Tapi kita minat ngan tapis aluminium dolu-dolu tu. antik.
Ohhh... best nya laksa cikmanggis... dah lama tak makan laksa.. laksam pun sama...
ReplyDeleteTak boley jadi nih, bila2 nanti kena buat...nnt buat saya inform cikmanggis mula2 sekali k... :)
cikmanggis..dah ngences ni..
ReplyDeletefzi..buat fzi..taruk santan pekat-pekat ,ikan kasi lebih..biar kaw!:)
ReplyDeletedatin..mai la..ada sket lg ni...2kali to je sampai la kat rumah kita ni hihi
ReplyDeleteterliur dah ni..lapar sungguh
ReplyDeletetengok laksa makcik..nak mintak
sikit nih..nak masak sendiri da tak
sempat..hehehe~
Manje..bawak bekas yang!..nnt makcik isikan penuh-penuh!!hehe sambal belacan nak?
ReplyDeleteKite ingat nak buat gk laksa lemak nie... nanti rajin2 ler... hari neh mkn kat umah CIk Manggis jer la boleh? heheh
ReplyDeleteBuatla..senang sangat..takde numis-numis apa2pun..masuk sekali gus!..hehe dah habis ijan!
ReplyDeleteKalau laksa lemak kita suka. Kalau laksa penang tak berapa masuk. Gerau makan kuah dia aje kalau makan laksa penang. Tapi kita minat ngan tapis aluminium dolu-dolu tu. antik.
ReplyDeletecm suka semua laksa..tp paling suka laksa johor..hehe tapis tu?veteran tu!!
ReplyDelete