LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, April 14, 2009

karipap pusing

Bahan-bahannya:) Adunan minyaknya:
  • 300 gm tepung gandum
  • 150 gm lemak sayuran
Cara-caranya : uli bahan bahan diatas sehingga sebati dan berkilat,dan bulat bulat kan sebanyak lapan ketul dan ketepikan. Adunan Tepung:
  • 350 gm tepung gndum
  • 1 cawan air
  • 1/2 sudu teh garam
Uli bahan bahan diatas sampai sebati dan licin.Bulat bulatkan sebanyak 8 ketul.Balutkan adunan minyak dengan adunan tepung kemudian digelek seperti gambar yang tertera di atas.(resepi asalnya saya ambil dari blog Resepi2u)

4 comments:

  1. makcik adunan minyak tu takyah letak air ke?
    manje takut nak try, nnt tak jadi,mak manje dok bebel2..huhu..kalau menjadi masing2 senyap je..huh

    ReplyDelete
  2. adunan minyak takyah bubuh air,insyaallah jadi ..ikut resepi ni

    ReplyDelete
  3. cikmanggis..suka makan karipap nih tp x suka membuatnye..huhuhu! renyah bebeno..kena tunggu rajin gilos br leh wat! hehe..

    ReplyDelete
  4. jap nk tnya lagi..
    lemak sayuran tu sama tak dgn
    shortening,makcik?
    (byk tanya pulak anak dara sorang nih)
    kekekeke~

    ReplyDelete