Bahan-bahannya:)
4 biji telur
1 cawan gula
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
2 cawan tepung gandum
6 biji pisang yang masak ranum
Cara-caranya:)
Lenyek pisang sampai hancur dan masukkan sodabikarbonat-ketepikanPukul telur dan gula sampai kembang.Masukkan pisang lenyek tadi kacau rata.Masukkan tepung gandum yang telah diayak bersama baking powder.Kacau sampaisebati.Masukkan dalam loyang.Kukus sampai masak.Sejukkan dahulu baru dipotong ;-)....(sumber dari blog resepi2u)
gebuznye apam pisang nih! minta 2 potong..hehe! eh cikmanggis..apsal kt dashboard saya ada tunjuk foto cikmanggis wat fruit tart arini tp kt dlm blog cikmanggis xder lak?? kenapa ek??
ReplyDeleteKita pandai pandai amik gambar dari picasa..pastu delete...sori ya..
ReplyDeletenyam nyam..wah mesti enak yaa..
ReplyDeletennt cik manje tunggu anak2 buah
balik baru boleh bikin ini apam pisang..
CM guna pisang jenis ape?
ReplyDelete