Cara-caranya : uli bahan bahan diatas sehingga sebati dan berkilat,dan bulat bulat kan sebanyak lapan ketul dan ketepikan.
Adunan Tepung:
350 gm tepung gndum
1 cawan air
1/2 sudu teh garam
Uli bahan bahan diatas sampai sebati dan licin.Bulat bulatkan sebanyak 8 ketul.Balutkan adunan minyak dengan adunan tepung kemudian digelek seperti gambar yang tertera di atas.(resepi asalnya saya ambil dari blog Resepi2u)
makcik adunan minyak tu takyah letak air ke?
ReplyDeletemanje takut nak try, nnt tak jadi,mak manje dok bebel2..huhu..kalau menjadi masing2 senyap je..huh
adunan minyak takyah bubuh air,insyaallah jadi ..ikut resepi ni
ReplyDeletecikmanggis..suka makan karipap nih tp x suka membuatnye..huhuhu! renyah bebeno..kena tunggu rajin gilos br leh wat! hehe..
ReplyDeletejap nk tnya lagi..
ReplyDeletelemak sayuran tu sama tak dgn
shortening,makcik?
(byk tanya pulak anak dara sorang nih)
kekekeke~