Bahan-bahannya:
2 biji mangga mengkal.
2 ekor ikan kembung.
6-7 biji cili api.
Garam secukup rasa.
Cara-caranya:
- Mangga di kupas kulit dan parut kasar.
- Ikan di panggang.Asingkan isi dari tulangnya.
- Tumbuk cili api dan garam.Masukkan isi ikan dan tumbuk hingga sebati.
- Gaulkan dengan parutan mangga.
- Sedap dimakan dengan nasi panas.
Tak yah perahan limau?
ReplyDeleteIni je dengan nasi panas memang tambah at least two times.
Tk payah Diana.Limau sekadar hiasan ;)
DeleteTak pernah letak ikan CM.. nanti nak cubalah sambal ni.. menarik sungguh tentu sedap kan .. emmm yummy :)
ReplyDeleteCuba la letak ikan bakar atau ikan rebus.Ini makanan org kg saya Kota Baharu ;)
DeleteSalam Cik Manggis,
ReplyDeleteSedap sungguh la hai...... Kalau dekat dah lama saya ke rumah Cik Manggis. Cik Manggis, haritu ada try roti kukus Cik Manggis. Jadi sungguh cuma saya ada tukar sikit susu dengan air and tambah bijan hitam. Terima kasih ye Cik Manggis :)
Aiyo....this is so irresistible! Salivating....
ReplyDeleteKristy