LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, October 2, 2012

Chicken Popcorns

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.



Selamat petang semua:) satu lagi menu ringkas dari dapur Cm.Tak payah la ke Kfc jika anak anak anda nak makan Chicken Popcorns sebab boleh  masak sendiri dengan cepat dan sedap serta tanpa was was....ingat tu ya..tanpa was was.Sumber Inspirasi Cm adalah AlongRoz :)..thanks Along!


Bahan-bahannya:

2 cawan isi ayam-potong keci-kecil(bite size)
3 biji putih telur.
Sedikit serbuk lada hitam.
1 kotak (150 g) crispy coated Mix hot n spicy (Nona).
Minyak untuk menggoreng.
Cara-caranya:


  • Masukkan lada hitam ke dalam putih telur dan pukul hingga kembang.
  • Celup ayam ke dalam putih telur dan golekkan ayam ke atas tepung.lakukan sebanyak dua kali.
  • Panaskan minyak dan goreng ayam hingga perang dan ranggup.
  • Hidang bersama sos cili.Sedap di makan ketika masih panas.


20 comments:

  1. Replies
    1. ya very crispy terutama ketika masih panas panas

      Delete
  2. Salam CM, macam yang jual punya lah...klassss gitu. Mesti sdap dan rangup nih.

    ReplyDelete
  3. Salam...klu dah dpt ni,KFC pon dah xpayahkn.Sedap mkn time panas2...cicah sos..!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti makan time baru angkat dari kuali baru umphh:)

      Delete
  4. cepatnya sampai sini..
    kesukaan anak2 mas klu goreng ayam gini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak anak memang suka ayam jika di masak macam ni mas..jap aje lesap sb dorang makan begitu je.

      Delete
  5. anak2 akak kalau ke kfc mmg bende ni je diaorang order mmg sedap,mesti nak kena cuba jugak ni resepi dah ditangan akak copy ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika buat sendiri lebih jimat dan dapat makan sepuas puasnya..cuba lah Noor

      Delete
  6. Aslmkum CM. Pop corn chicken...kalau anak2 mkn kejap je licin ni. dpt buat sendiri puas hatikan...tak perlu order dg KFC lagi.
    re; sama2 CM...t.kasih juga sudi mencuba apam. lontong pula...hi..hi..saja teringin nak mkn menu raya...tak puas mkn masa raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm mamasya..memang puas hati :)berbaloi baloi...Cm pun rasa nak masak lontong hari ni...teringin bila Mama masak menu raya hehe

      Delete
  7. Walaaa.... KakCM mmg efficient ler... siap dlm masa 12jam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Along...naik jet dari sarawak :)

      Delete
  8. Asslmkum CM..
    Isi ayam ada tu..Tunggu kuasa rajin ja belum mari lg.Hehehe
    Kalu beli KFC mahal..buat sendiri murah dan boleh mkn banyak kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue..hehe yang penting dapat makan banyak..sepuas puasnya:)

      Delete
  9. Salam makcik... teringin nak makan ayam goreng selepas memback post popcorn chicken makcik. Semoga cucu makcik segera sembuh ye!

    ReplyDelete
  10. Selamat sejahtera Tummy...Terima kasih :)

    ReplyDelete
  11. Si Rayyan mesti suka makan ni.
    Si Ilhan, pakcik dia jaga sampai September lalu sebelum nenek ambil asyik beli KFC sampai Ilhan dan tak nak makan ayam KFC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak anak kecil memang suka jika ayam di goreng begini.Hehe pakcik bujang ke?jika pakcik bujang memang suka makn kfc sebab tak payah masak..Nanti bila diana balik malaysia tak perlu Ilhan makan kfc beli lagi..boleh buat Chicken popcorns ni:)

      Delete