LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, January 6, 2012

Mee Kari


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.



Selamat menjamu selera ya!Cuaca yang sungguh panas..semasa menunggu si adik kat sekolah tadi terasa bahang panas membakar muka.....dah lah wajah ku hitam hitam si tampuk manggis hehe pasni hitam hitam melegam la jawabnya :)....bila balik rumah terus buat permohonan..abah  beli kan mama Sunglass hehe.....(pstt alasan....)

Rasa agak kecewa bila Si adik mengadu kena belajar Maths & Science dalam bahasa Malaysia...katanya 1st day belajar dia tak faham apa apa pun...setelah hampir 6 tahun belajar dalam bahasa inggeris tetiba tukar ke bahasa Malaysia mesti memakan masa untuk adjust balik....Cm adalah penyokong tegar pengajian maths and science dalam bahasa inggeris...tak kisahlah apa pun alasan yang orang bagi untuk menghalang nya..........apa pandangan kawan kawan semua?

Hari ni kami tiga beranak makan mee kari untuk lunch.Resepi asalnya sila klik DISINI (Jika anda penggemar masakan mee atau kuey tiew sila lah ke dapur Tummy..banyak resepi yang menarik) tetapi Cm ubah suai sikit bahan bahannya mengikut apa yang ada dalam peti sejuk:).....jadi tak payahlah Cm letak resepinya ya.....
Komen:Alhamdulillah dah kenyang.....

14 comments:

  1. eh? sc n math kembali ke BM? saboo je la. nnti masuk matrik n uni pening lagi budak2 sbb tukar dr BM ke BI. tun pun penyokong gunakan english medium utk science n math.
    apa2 pun, mee kari tu nmpk sgt sedap!

    ReplyDelete
  2. Tun telani....tulapasal makcik tak puas hati ni...terkejut bila lihat buku text maths & science dlm bm..haiyah...pening budak:(....mee kari ekonomi..apa yang ada dlm peti ais main campak campak je Tu:)

    ReplyDelete
  3. as salam....mee kari semangkuk boleh?? sedapnyaaa..

    ReplyDelete
  4. K Ham...silakan..silakan..dua mangkuk pun boleh hehe..terima kasih sudi singgah kat dapur Cm ni:)

    ReplyDelete
  5. Salam CM..
    adik dah masuk sek menengah ye? CM dah pindah rumah baru ke? ngapa pulak ye dah elok2 budak2 belajar Match & Science dlm BI tiba2 tukar ke BM... mungkin ikut majoriti pilihan ibubapa kot.. sebab sek anak sy ada bagi surat mintak ibu bapa pilih samada setuju Match & Sc di ajar dlm BI, BM atau dwibahasa..

    oh.. mee kari feberet saya jugak.. tapi lamanya tak buat... kena tunggu hari yg betul2 free baru sempat masak mee kari.. hehe.. sy suka letak kerang & udang dlm mee kari.. hehe

    ReplyDelete
  6. aiyoh, nampak sedapnya, satu mangkuk bagi, hehehe..

    ReplyDelete
  7. Salam setuju.. CM lately ni cuaca memang sangat terik.. kadang tidur malampun x lena.. sangat bahang lah CM.. tapi bahang akan lebih terasa dengan pekena mee kari powermu itew... nyum2 terasa bahang kesedapannyer he he he

    ReplyDelete
  8. CM, terima kasih byk2... sy dah trima bungkusan keratan oregano td...

    pantun:
    byknya keratan CM bagi
    terima kasih daun keladi

    :) tak sabar nak masak pasta letak daun yg harum ni....

    ReplyDelete
  9. salam kenal kak manggis.Sedapnya mee kari...selamat tahun baru 2012 juge!

    ReplyDelete
  10. Saya pun macam cm,lebih suka dalam bahasa inggeris sebab budak2 dah biasa. Anak saya dan kawan2nya pun bermasaalah terpaksalah cikgu menggunakan dua buku,bahasa melayu dan bahasa inggeris.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. mee kari best tapi yang mahal adalah mangkuk ngan camca kaca tu...

    ReplyDelete
  13. uwaaaa....dah lama xmkn mee kari ni...nak semangkuk, buat hilang kempunan....hihiihhi

    ReplyDelete
  14. wauu my favourite tuhh. terliur saya tengok.

    ReplyDelete