LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Sunday, November 7, 2010

Seribu Kenangan

Salam dan selamat sejahtera.Pagi tadi cm memulakan misi mengemas dan membuang barang barang didalam store .Hai ..lemah semangat bila lihat betapa banyaknya "harta" karun yang tak dapat dipakai lagi.Nak buang sayang tapi dah tak dapat digunakan lagi.Ada 2 buah mesin jahit lama,pinggan mangkuk,ada piring tapi cawannya dah pecah.......
 Selipar bilik tidur si kecik  yang masih elok lagi.Cm beli ketika dia berumur 4 tahun

Terdapat beberapa barang-barang kepunyaan anak anak semasa mereka kecik kecik dulu masih tersimpan rapi.Segala jenis kad ucapan yang anak anak kirim terutama kad dari Angah semasa beliau belajar di Melbourne dulu.Barang barang sebegini akan Cm simpan lah untuk kenangan.
Lencana si abang semasa beliau akan menduduki peperiksaan Spm 2006...satu bentuk motivasi ....
Apabila "korek" dalam komputer pula terjumpa gambar gambar yang meninggalkan kenangan ...
Gambar si abang "konvo" hehe

Atiqah,Kok fei,Angah,Zuhri dan Along
My hubby atas pangkuan ibunya:)

16 comments:

  1. salam..
    comelnya hubby
    masa baby tu yek?
    tahun berapa la
    agaknya..klasik betul
    gambarnya..

    ReplyDelete
  2. straight A tewww makk.. ihiks

    ReplyDelete
  3. nostalgia tu CM, OH Ya, mesin jahit lama tu brg antik, syg gak kalu dibuang...

    ReplyDelete
  4. Salam... Mengemas ke tu ;)

    *Kalau saya kemas, tapi lepas tu tak buang pun - simpan balik :D hehehehehe

    ReplyDelete
  5. Salam makcik.. dah lama sekali tak kunjung rumah makcik.

    Pasti terasa nostalgia lihat barang-barang lama ni :)

    Banyak resipe yang mahu pinjam dari blog makcik nanti!

    ReplyDelete
  6. Salam cm...saya juga banyak simpan barang2 lama,rumah dah jadi gudang hehehe....

    ReplyDelete
  7. salam cm..memang ya kalau dibuka dan diselak dalam almari tu rasanya banyak barang yg kena buang dari yg boleh pakai kut..semuanya sayang..jangan buang lagi mana tahu nak pakai..tulah selalunya..tak pakai pun..nampaknya makcik pun bila cucu tak ada nanti kena buat spring cleaning jugalah..gerun memikirkan...

    ReplyDelete
  8. Zulkbo..wslm.hehe mmg sangat klasik .boleh juga di categorykan sebagai "antik'..tahun 50 an:)

    ReplyDelete
  9. Sari Yusa Ibrahim..sebab sayanglah maka sudah lama sangat berada didalam store tu:)

    ReplyDelete
  10. umi-e..betul betul...simpan balik..kemas balik hehe

    ReplyDelete
  11. Tummy dear...wah lama betul Tummy berihat:)

    Kenangan mengusik jiwa

    hehe silakan..terima kasih:)

    ReplyDelete
  12. Zai...banyak barang "antik" nak kena buang jugak akhirnya:)

    ReplyDelete
  13. kak yam..wslm..hehe kena pejam mata nak buang barang barang antik tu sb sayang:)

    ReplyDelete