Bahan-bahannya:
200 gm pisang(2 biji)
3/4 cawan gula pasir
1 cawan santan(cm guna 200 ml santan kotak kara)
1 cawan susu cair.
1 biji telur
secubit garam
1 tsp esen vanila
1 cawan tepung gandum.
2 tbsp melted butter.
Sedikit bijan
Cara-caranya:)
- Masukkan 2 tbsp butter kedalam loyang dan panaskan sekejap dalam oven hingga butter cair.Keluarkan.
- Masukkan semua bahan -bahan diatas kecuali bijan kedalam blender dan blend hingga sebati.
- Sebelum tu panaskan oven terlebih dahulu dengan suhu 180 darjah celcius.
- Tuangkan semua adunan kedalam loyang kemudian taburkan sedikit bijan di permukaannya dan bakar hingga masak.
- Cm bakar selama 45 minit...terpulang pada jenis oven masing masing.
sedapnye akak kuih bakar tu... tambah lak yg ada pisang kt dlm. mesti lagi sedap rasenya.. mie mintak 2 potong blh,hheheheh....
ReplyDeleteCik Manggis.... hanto ke sini setin.....nak buat bekfes esuk...hehe
ReplyDeletesalam kak cm cyg.. kak ni mcm tau2 jer dapo ilah tak berasap..hikhik..bila ada M besar mcm ni la kalu ada R besar 1 hari 2 jenis kuih..
ReplyDeleteCik Manggis,
ReplyDeleteAlong dh update cara2 buat lattice puff tu...
mimiey...hehe nah 4 potong:)selamat berhari minggu:)
ReplyDeleteAlong Roz..hehe ...terima kasih ya Cm dah lihat Gadget tu:)nak kena cari ni:)
ReplyDeleteilahjy..wah angin M huruf besar ke m huruf kecik?Cm pun ada dah mula rasa m huruf kecik ni hihi
ReplyDelete