LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, August 30, 2010

Menu Berbuka Muhibbah Malaysian Monday.


I am truly sorry that I couldn't update this blog as usual due to time constraint, however I am thankful that Tummy had included my blog entry for Muhibbah Malaysian Monday for this month... mmmkoi:) ...

Asam pedas ikan pari - Skate Fish Asam Pedas

There's nothing much to post, but I would like to share what we had for our iftar for the last few days.

Sushi makanan kegemaran Along:)      


kuih bulan - moon cakes of different variety

Tumis bayam - stir fry spinach

Jemput-jemput pisang - mashed banana fritters

Kenny Roger take outs


We had a concoction of food from various places which somehow reflects the diversity of Malaysian people, regardless of our ethinicity and religion, we share the same love of food throughout the country. I hope that our future generations could live peacefully and happily. Happy 53th Merdeka Day Malaysia! Merdeka, Merdeka, Merdeka!

19 comments:

  1. salam makcik,
    jemput2 pisang tu, nak mintak ckit yeee, (",)

    ReplyDelete
  2. Salam kak CM,
    Salam kemerdekaan ke 53 kak CM.
    Mooncake tu nampak unik dan sedap, kak. saya biasa makan yg wane coklat saja. Inti apa tu kak?
    Tadi, kami ada jemputan berbuka di hotel. Ada chocolate fountain. Sebiji macam yg kak CM tayang aritu. Dihidang dgn marsmallow dan buah strawberry. Coklatnya jenis yg dark choc agaknya, tiada gula. Teringat kat kak CM. Teruja saya try. hihihi

    ReplyDelete
  3. Ermmm..sedap-sedapnya
    makanan di sini..la la la
    Salam Kemerdekaan negara
    kita-53..semoga anda selalu sihat
    untuk menikmati dan menghayati
    makna kemerdekaan sebenar..
    جزاك اللهُ خير

    ReplyDelete
  4. salam merdeka cikmanggis..kuih bulan tu cm wat sendiri ke?? boleh la taruh resipi nnti ek..

    ReplyDelete
  5. waduh cm..tersilap akaun lak..farin rosli tu anak kita..hehe!!

    ReplyDelete
  6. Selamat hari merdeka makcik. menu berbuka makcik semuanya sedap-sedap belaka. Dah masuk ni dalam roundup kedua jugak :)

    ReplyDelete
  7. amboiiii meriahnye
    slm merdeka cm
    ritu pun pun el ada msk asam pedas ikan pari..hehehe

    ReplyDelete
  8. asam pedas nampak sedap..tapi tak berani nak buat bulan puasa ni..perut hb dah tak boleh kena cili bila perut kosong..takut berulang alik ke tandas nanti

    ReplyDelete
  9. Teringin pula nak makan kat Kenny Roggers tapi masakkan yang cm masak nampak lebih sedap hehehe...

    ReplyDelete
  10. Salam CM,

    wahhhh..ni worldwide...

    ReplyDelete
  11. Indahouse...salam.anak bongsu cm sangat suka moon cake ni.Yang ni inti telur masin.

    hehe coklat fountain ni masuk hotel ke hihi lagi bertambah sayang:)Sedap cicah stoberi dgn coklat nih:)

    ReplyDelete
  12. salam Zulkbo..terima kasih.Salam kemerdekaan jugak dari kami dan selamat hari raya tak lama lagi ni:)

    ReplyDelete
  13. Inahar..salam doktor:) cm beli kat baker cottage je..tak pernah buat:)nnt nak cuba lain kali:)

    ReplyDelete
  14. my dear Tummy..sori lambat reply..teramatlah sibuk.

    Terima kasih sebab dah link blog makcik dalam muhibbah malaysian monday round ke 2...suka sangat-sangat:).....Salam merdeka:)

    ReplyDelete
  15. el..terima kasih..salam merdeka:)

    ReplyDelete
  16. ina kl..sebenarnya asam pedas kita ni langsung tak pedas nampak je merah.Guna cili kering besar yg tak pedas...tak puas tapi apakan daya anak-anak dan suami tak tahan pedas.

    ReplyDelete
  17. salam Zai..hehe anak-anak suka Kenny Rogers ni:)...mak hanya tumpang sekaki:)

    ReplyDelete