LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, October 10, 2009

Nasi kunyit

Pulut kuning cikmanggis ni versi ekonomi jika nak lihat versi premium sila klik DISINI salam....dah makan tengahari?tentu sibuk sikit di hari sabtu ni..jika ada anak-anak yang masih bersekolah..hari ni lah nak dobi pakaian sekolah...cuaca pun sangat baik...panas terik..harap harap panas sampai ke petang..... Kita masak nasi kunyit hari ni berlaukkan ayam kerutub....nasi kunyit panggilan orang kampung cm atau pulut semangat jika di masak untuk kenduri kahwin .......kat kl ni dorang panggil pulut kuning.Semasa cm melawat blog kawan kawan dari seberang pulut kuning di kenali sebagai nasi kuning dan dihias dengan sangat cantik.

13 comments:

  1. lunch td mkn simple jek
    nasi ngan ikan gulai singang
    dapnye nasi kunyit ngan ayam kerutub

    ReplyDelete
  2. hehe, ada versi ekonomi & versi premium ye! cm, baru perasan dapur arang kat entri bawah, hari tu gambar tak nak keluar... bestnyaaa, siap ada roda! hehe. ada jual ka? :)

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera,

    Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

    Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

    Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

    Malaysia Boleh!

    ReplyDelete
  4. salam cikmanggis..perghhh! cedaapnye pulut kuning tu!! dh lama x makan pulut nih..gian lak rasanye..hehe!

    ReplyDelete
  5. owh pulut kuning idaman..
    dah lama tak mkn nie..
    angan2 nak buat minggu nie,
    tapi tak berkesempatan pulak,
    mintak sikit dari umah makcik boleh?

    ReplyDelete
  6. nor sukerrrrrrr sgt nasi kunyit, tambah la berpartner dgn ayam kerutup, adusss sedapnyer...

    ReplyDelete
  7. kog...lazatnya versi premium kan?eh ada jual roda tu...tu asalnya alas dapur gas cm :)

    ReplyDelete
  8. inahar..tapi tinggi kolestrolnya doc hihi

    ReplyDelete
  9. manje...meh datang raya umah cm..bleh buat khas untuk cik manje sayang!!

    ReplyDelete
  10. knor..mmg kegemaran anak anak nih

    ReplyDelete