Ulam petai....
Masak lemak ikan pari yang tak berapa lemak:)
ikan rebus goreng
Sayur campur-campur
Sambal belacan
Lama betul tak makan masakan bersantan.Rindu pulak....dah janji dengan atiqa nak makan makanan sihat je..tapi sekali sekala ok la..nnt kempunan pulak.Hari ni masak lemak kuning(org kelantan panggil gulai kuas kunyit) ikan pari...kegemaran cm ni!..teman setianya sambal belacan...baru ngam!..tapi cikmanggis gunakan santan serbuk ,kuahnya tidak pekat sangat...kurang kaw ....kena ubah suai demi nak jaga kesihatan...jom makan!
Fuhh...sedap tuh cikmanggis... kombinasi lauk yang buat saya tak palling ke lain...hehe
ReplyDeleteCM,
ReplyDeletePetai tu kalau buat gulai tempoyak pucuk ubi lagi sedap. Anak-anak saya yang tak suka makan sayurpun minat makan gulai tempoyak ni.
waah..menu yang sihat ni makcik..
ReplyDeleteteringat masa berdiet extreme2 dulu..
santan dan makanan bergoreng langsung tak sentuh..bila badan da ok, baru la mula mkn sikit2(mkn dalam kawalan)..yg penting makan secara sihat...kan?
Rasa macam nak bentan tengok petai,sambal belacan ngan ikan rebus goreng tu. Tarik nafas panjang-panjang. bertenang gerau, bertenang. Ini bukan lauk kat rumah kau, jilat bibir sendiri aje lee. Nak buat belum tentu sama mcm cik manggis punya.
ReplyDeletefzi...btol tu..mak mertua lalu kat belakang buat-buat tak nampak!hihi
ReplyDeleteLee..jange sebut la bab tempoyak ni....tinggal lauk lain..sedap sungguh !
ReplyDeleteManje..nak sihat camana Manje..jika makan bertambah-tambah!
ReplyDeletegerau....sabar gerau..sabar..hihi
ReplyDeleteNak makan kat umah Cik Manggis boleh tak??????????
ReplyDeletesedapnye ikan rebus goreng...:)
ReplyDeleteCM..nak joinnnnnnnnnnn
ReplyDeletedatin..mai le...cm je gembira dgn menu ni..yg lain tu muka toya je nampak ikan!anti ikan!
ReplyDelete