LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, September 17, 2011

Jelly Buah Buahan Konnyaku

Salam dan selamat Sejahtera.....


Selamat hari Malaysia dan selamat hari merdeka.Sempena hari Malaysia Cm buat jelly yang sungguh simple ni:)....Konnyaku..tak payah lah resepi ya sebab bila guna jelly  ni dah siap ada resepi kat pembungkusnya...Cepat dimasak sedap dimakan:)
Cm guna buah kiwi...jadi ada rasa masam masam manis .Bila makan tu..sejuk tekak dan rasa kesegaran buah kiwi.Terpulanglah jika nak guna buah buahan lain.
Simpan dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.

11 comments:

  1. sedapnya JBK.... cepat je masuk tekak...slurp..slurrrppppp

    ReplyDelete
  2. salam makcik,
    apa kabar makcik & family?
    nak agar2 tu... sedap nampak :)

    ReplyDelete
  3. salam..
    alahai..konyaku..
    macam bunyi Jepun
    je nih..yang pasti
    mesti sedap..

    yum yum..

    ReplyDelete
  4. Assallamualaikum CM..
    Ni makan sejuk2 mmg sedap... Bestttt....

    ReplyDelete
  5. Salam Cm,
    Kite buat kuah kacang resipi CM hari ni..sedapnye.. time kasih utk resipi ye CM. nak makan dengan nasi himpit jap lagi. satay tak sempat buat pula. hihi... :)
    Ijan

    ReplyDelete
  6. Amie..makan tak sedar perut dah kenyang:)

    ReplyDelete
  7. deetha..wslm..lamanya deetha tak datang rumah makcik:) selamat hari raya deetha..apa khabar Jakarta?semoga deetha sihat sihat selalu.

    ReplyDelete
  8. Zulkbo..hehe rasanya mmg dari Jepun.

    ReplyDelete
  9. Naz..wslm..mmg jika sejuk lagi sedap:)

    ReplyDelete
  10. Ijan..eh cepatnya ijan buat kuah tu..sebenarnya Makcik suka seab bahan bahan nya tak banyak.Jika seimbangkan rasa masin,manis,masam dan lemak mmg sedap.Tapi mak cik suka jika kuah tu manis:)(orang kelate)

    ReplyDelete
  11. Menariknya nampak. Boleh masuk banyak dalam perut ni...hehehe...

    ReplyDelete