LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, April 21, 2010

jus peria & apple

Salam dan selamat pagi.hari yang sangat sibuk.Dah mula berjogging seperti biasa setiap pagi kerana suami dah tegur katanya cm nampak gemuk..aiyo!!!! berat badan cm dah naik dengan mendadak...scary !! 4kg naik :(...tolong!! maaf pada teman-teman yang singgah ke blog cm ni sebab buat sementara ni cm tak dapat nak membaca blog kawan-kawan seperti biasa.Insyallah akan back to normal setelah missi cm ni berjaya :) Jom kita lihat Jus kegemaran cm ni: Bahan-bahannya: 1 biji apple 1 biji peria 1/2 potongan lemon cara-caranya: cuci bersih potong apple dan peria kecil-kecil.Blend dengan 3 cawan air dan tapis.perahkan lemon jus dan tambahkan dengan ketulan ais.Sedapp!!1

26 comments:

  1. salam kak,sy pun dah naikkk tu yg takut tu tp tak buat apa2 pun :(((

    ReplyDelete
  2. nak cuba ke tak ni? peria pahit + apple dan lemon yang masam.....mmmmmm...tak cuba tak tahu, kan?

    ReplyDelete
  3. salam makcik...saya pernah cuba jus peria dan madu di Taiwan, ni pasti sedap! Kwey tiaw jadi ke? :)

    ReplyDelete
  4. salam kak.. tima kasih atas keprihatinanmuuuu! kiter nih mmg penakut banyakkk! semua kiter kunci!! lampu dr mlm sampai ke pagi terang benderanggg! muahahahahaaa... maceh kak er! mmuahhh!

    ReplyDelete
  5. Salam CM..alamak jus peria...kita xmakan peria la..huhuu pahit

    ReplyDelete
  6. Salam cm..wah diet sakan ni nampak...N nak ikut la jugak..tapi peria baik tuk dalaman kita..boleh cegah kencing manis darah tinggi..masak grg dgn udang letak santan pekat sikit..telur..fuhh..sedap tu..pahit tu la penawar kan cm..

    Sekaligus jadi awet muda cenggini cm..
    bravo..jom ramai2 ikut cara cm ni..

    ReplyDelete
  7. salam cm...saya selalu gak buat..tp tambah ngan batang saleri...emm dap... betui ke ejaan tu yer?

    ReplyDelete
  8. salam cm..kak yam tak pernah buat minuman ni..nak cubalah..tak pahit ke..

    ReplyDelete
  9. Cm nak tahu saya hanya boleh makan peria bila digoreng pedas2 dan sebelum digoreng pastikan direndam dengan garam terlebih dahulu.Tak boleh makan benda pahit he3...

    ReplyDelete
  10. CM...kita peria tak reti makan..jus lagi lah..pahit tak?? tapi kalo boleh kurus 2 kilo, kita nak jugak minum ni ;)

    ReplyDelete
  11. Salam kak..
    juz ni sehari sekali ke minum @ mcmana yek ?

    ReplyDelete
  12. salam Mimi..cm dah tua jika bertambah gemuk macam-macam penyakit "hinggap" orang muda ok lagi tapi tak rugi exercise:)

    ReplyDelete
  13. salam ain..jika ain tak suka pahit sangat ain tambah lah gula sikit:)

    ReplyDelete
  14. hi tummy..hmm boleh cuba peria & honey..nak kata sedap sebenarnya minum kopi lagi sedap hehe tp untuk sihat ok la..kwey tiew?hehe 80 markah big boss kasi:) Thanks 2U

    ReplyDelete
  15. salam hana..hehe samalah kita..jika suami outstation rumah cm terang benderang..penakut gak tambah cm tinggal dgn boy je...tidur satu bilik siap bawa air sebotol takut dahaga dan tak akan keluar bilik hingga besok pagi hihi dasat kan?

    ReplyDelete
  16. salam azura..hehe pahit tu penawar ,manis tu racun:)

    ReplyDelete
  17. salam NJ betul-betul..pahit tu penawar..ada orang masak peria dengan menggoreng dengan tepung garing-garing tapi rasanya separuh khasiatnya dah hilang kan?

    ReplyDelete
  18. salam mama nazhan..ya..jika tambah seleri ada rasa masin-masin sikit kan?

    ReplyDelete
  19. salam kakyam..cuba lah baik untuk pengidap kencing manis tapi takyah tambah gula.pahit tapi bila campur dgn apple & lemon agak kuranglah pahitnya

    ReplyDelete
  20. salam thunbergia..terima kasih:)

    ReplyDelete
  21. salam tun..jika goreng pedas mmg sangat sedap.ada kawan cm gaul peria dengan garam & rempah kari pastu goreng garing..sedap:)

    ReplyDelete
  22. salam yatt haha minum jus je takkan kurus rasanya

    ReplyDelete
  23. salam Mummyseri..kita minum time sarapan pagi:)

    ReplyDelete
  24. salam CM
    nak antik ko henglish?hhiihhii..oyak deh...nak tulis namo ikut kategori..ambik resepi cheseeeeeeeeee cake nieh..nak membulatkan badan..hahhaa

    ReplyDelete
  25. salam chemp..ambo nok henglish..tapikan nasib kita bab undi undi ni selalu gagal la:(

    ReplyDelete