LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, March 24, 2010

Karipap serunding ikan

Selamat tengahari ..dah siap masak?cm masak laksa lemak kelantan makan dengan sambal belacan,sedap tau! berpeluh peluh hidung:) tapi n3 laksanya petang nanti.Sekarang nak tunjukkan kuih karipap yang cm buat malam tadi yang berintikan serunding ikan...maklum la kan.. ada banyak bekalan serunding :) rupa karipap sebelum goreng sangat "comel" hehe tapi bila goreng je ada tumbuh "jerawat"kenapa ya?apa yang kurang agaknya.Walaubagaimana pun rasanya tetap sedap.Anak-anak puji(angah dan adik)..terima kasih!

10 comments:

  1. Salam Kanda CM....dah lama dok tangguh nak buat karipap...ni Kanda macam menggoda keimanan Dinda jer lah yer!Tapi bukan yang inti serunding yer....mana nak cari serunding pulak nanti....sementara tu Kanda bak sebiji boleh?

    ReplyDelete
  2. salam CM..kite nak laksa kelantan..huhu laporrrrrr.

    ReplyDelete
  3. salam cm..laksa kelantan..jangan lupa belacan tu kalau tak tak mengancam nanti hehe..
    pandai cm kelim tepi karipaf tu nampak cantik n anggun sekali..jerawat penyeri muka tu hehehe

    ReplyDelete
  4. karipap makcik seperti dibikin oleh robot, kemasnya!

    ReplyDelete
  5. Adinda watie..bukan goda nak usik je..biar adinda buat malam ni:)yg frozen ada,yang goreng dah habis:)

    ReplyDelete
  6. datin..salam..cm dah letak laksa..jom makan

    ReplyDelete
  7. salam kak yam..jika tanpa belacan..tak sah laksa tu kurang ummph

    ReplyDelete
  8. 3 hungry tummies..haha... t.kasih

    ReplyDelete
  9. Salam kak..
    wah suke tgk epok2 buatan akak ni kemas n cantek betul..mcm nk kn je yng lom digoreng tu:)
    kalo tumbuh jerawat tu mgkn pns sgt myak /api besar masa menggorengnya..

    ReplyDelete
  10. mummyseri..terima kasih..mmg betul tu,bila goreng kali kedua dgn api yg perlahan baru cantik.Terima kasih!

    ReplyDelete