Selamat tengahari ..dah siap masak?cm masak laksa lemak kelantan makan dengan sambal belacan,sedap tau! berpeluh peluh hidung:) tapi n3 laksanya petang nanti.Sekarang nak tunjukkan kuih karipap yang cm buat malam tadi yang berintikan serunding ikan...maklum la kan.. ada banyak bekalan serunding :)
rupa karipap sebelum goreng sangat "comel" hehe tapi bila goreng je ada tumbuh "jerawat"kenapa ya?apa yang kurang agaknya.Walaubagaimana pun rasanya tetap sedap.Anak-anak puji(angah dan adik)..terima kasih!
Salam Kanda CM....dah lama dok tangguh nak buat karipap...ni Kanda macam menggoda keimanan Dinda jer lah yer!Tapi bukan yang inti serunding yer....mana nak cari serunding pulak nanti....sementara tu Kanda bak sebiji boleh?
salam cm..laksa kelantan..jangan lupa belacan tu kalau tak tak mengancam nanti hehe.. pandai cm kelim tepi karipaf tu nampak cantik n anggun sekali..jerawat penyeri muka tu hehehe
Salam kak.. wah suke tgk epok2 buatan akak ni kemas n cantek betul..mcm nk kn je yng lom digoreng tu:) kalo tumbuh jerawat tu mgkn pns sgt myak /api besar masa menggorengnya..
Salam Kanda CM....dah lama dok tangguh nak buat karipap...ni Kanda macam menggoda keimanan Dinda jer lah yer!Tapi bukan yang inti serunding yer....mana nak cari serunding pulak nanti....sementara tu Kanda bak sebiji boleh?
ReplyDeletesalam CM..kite nak laksa kelantan..huhu laporrrrrr.
ReplyDeletesalam cm..laksa kelantan..jangan lupa belacan tu kalau tak tak mengancam nanti hehe..
ReplyDeletepandai cm kelim tepi karipaf tu nampak cantik n anggun sekali..jerawat penyeri muka tu hehehe
karipap makcik seperti dibikin oleh robot, kemasnya!
ReplyDeleteAdinda watie..bukan goda nak usik je..biar adinda buat malam ni:)yg frozen ada,yang goreng dah habis:)
ReplyDeletedatin..salam..cm dah letak laksa..jom makan
ReplyDeletesalam kak yam..jika tanpa belacan..tak sah laksa tu kurang ummph
ReplyDelete3 hungry tummies..haha... t.kasih
ReplyDeleteSalam kak..
ReplyDeletewah suke tgk epok2 buatan akak ni kemas n cantek betul..mcm nk kn je yng lom digoreng tu:)
kalo tumbuh jerawat tu mgkn pns sgt myak /api besar masa menggorengnya..
mummyseri..terima kasih..mmg betul tu,bila goreng kali kedua dgn api yg perlahan baru cantik.Terima kasih!
ReplyDelete