Salam dan selamat petang.Ini merupakan menu lunch kami berempat hari ini. Pertama kali cuba buat roti dengan kaedah water roux yang cm ambil dari blog kak wan..citarasawan......wah senangnya..ingatkan susah dan hasilnya sangat bagus.Oh ya..adunannya agak lembik jadi semasa uli tadi cm tambah sikit tepung.Dapat sedozen bun kecil-kecil untuk dicicah dengan daging cincang.Sebenarnya pagi tadi kami bersarapan dengan nasi goreng jadi untuk lunch elok makan roti pulak :) nak kempiskan perut sikit hehe.
salam cm..dah lama kenal tapi tak tahu nama ni macam mana ya..takkan selamanya panggil cm je..meroti lagi hebat tu..kak yam suka roti bun cicah kari daging..
salam CM, kita takut nak buat roti ler..nnti tak jadi cantik gebu dan lembut cam chef fofular kita buat..lagi pun kat rembau ni payah nk dpt tpg roti..tu yg terbantut ajer..
salam cm..betui tu guna wateroux ni mmg lembut roti..saya pun baru try gak.dok tunggu roti ngembang..sodapnya tengok lauk daging tuh
ReplyDeletesalam cm
ReplyDeletewahhhhhh meroti yer hari ni..sedapnya..
cicah kuah daging plak tuh..terliur niehhhhhhh
salam kakk... nak roti comey tuhhh! nih kiter bg akak kuih lapis! leh bukak selai2 sambil nengok tv! hihihi
ReplyDeletesalam cm..dah lama kenal tapi tak tahu nama ni macam mana ya..takkan selamanya panggil cm je..meroti lagi hebat tu..kak yam suka roti bun cicah kari daging..
ReplyDeleteSalam CM..Kita ada bawak tart, so nak ngendeng tu roti & daging ek...oohhh water roux kita lum try lagi ni..
ReplyDeletesalam CM,
ReplyDeletekita takut nak buat roti ler..nnti tak jadi cantik gebu dan lembut cam chef fofular kita buat..lagi pun kat rembau ni payah nk dpt tpg roti..tu yg terbantut ajer..
salam cikmanggis,
ReplyDeleteala..syomel2nya roti tu. geram nengok! hihi. memang sedap cecah ngan roti tuh! teringat abah saya, sangatlah suka cecah roti ngan kuah daging taruk gula skit.:)
salam izahdaut..ya la mmg cantik roti guna water roux ni
ReplyDeletesalam chemp...apa khabar ..dok tarik2 lemari lagi ke chemp hehe
ReplyDeletesalam hana..sori la hana..roti dah lama habis..jom makan nasi hari ni hehe
ReplyDeletesalam yat..hehe cm mmg nak minta tart yat tu nampak mengancam
ReplyDeletesalam kakasma..guna tepung biasa pun ok kakasma,selalunya jika takde tepung roti cm guna tepung cap sauh je
ReplyDeletesalan indaghouse..selalunya orang kampung cm jika buat kenduri aqiqah makan roti paun dengan gulai kambing
ReplyDeleteSalam makcik..resipi untuk daging cincang dimana? :)
ReplyDeletedear tummy..sori terlepas pandang..makcik tak letak resepi sebab makcik masak macam kita masak kari je..cam kari daging.
ReplyDelete