- Pukul putih telur dan cream of tartar hingga kembang dan kental.
- Masukkan gula castor dan pukul lagi .kemudian masukkan gula icing.Pukul hingga adunan betul-betul kental.
- Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit dan pukul hingga sebati dan tiada ketulan.
- Alaskan dulang dengan baking paper.
- Sudukan satu sudu atau mengikut saiz yang anda kehendaki.Taburkan dengan sedikit bijan
- Bakar hingga masak atau hingga nampak hampir perang.
- Matikan oven tapi biarkan pallova sejuk dalam oven
- Hidangkan dengan whipping cream dan buah-buahan kegemaran anda.Selamat mencuba.
Friday, April 9, 2010
Pavlova
Bahan-bahannya:)
5 biji putih telur-simpan telur dalam peti sejuk baru asingkan putih dan kuningnya
100 gm gula castor
1 tbsp gula icing
1/2 tsp cream of tartar
sedikit bijan
3 tbsp tepung jagung
buah-buahan kegemaran anda
whipping cream
Cara-caranya:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
wadusssss aritu penah buat skali jer! cam nk kene try lagik lah! mintak akak dulu brg satu dua.... :D
ReplyDeleteHello CikManggis, wow! I love this. I think 2 plates will do fine with me. Looks like you have a Black belt in cake, desserts, ha ha.
ReplyDeleteFirst time saya tengok something like this and love your presentation display, outstanding!
You have a pleasant weekend and simpan satu lagu dalam hati, best regards, Lee.
slm CM,
ReplyDeletetengok gambar yg blum masak pun dh tbuka slera..
gambar2 makanan ni sy suka sgt tengok tapi yg paling suka, dh tentu la makan... :D
salam cm..emmmm sedapnya tenguk je kalau makan bertambah2lah..tentu tak ada can tuan rumah makan ni hehe..
ReplyDeletenak order boleh cm.
ReplyDeletesalam hana..selamat berhujung minggu...buat lah yang..senang n sodap!
ReplyDeletehi uncle Lee..terima kasih for stopping by...hehe pasti saya simpan 2 lagu dalam hati:)
ReplyDeletesalam en piewahid..apa khabar?semoga sihat selalu..sebenarnya saya sangat minat ambil gambar makanan....satu kepuasan bila dapat lihat hasilnya:)
ReplyDeletesalam kak yam..hehe terima kasih:)
ReplyDeletesalam Datin..tak yah order datin sebab sangat senang..biar chim n amim je buat.
ReplyDelete