LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, May 8, 2020

Assalamualaikum,

lama makcik tak post apa apa aktiviti masakan atau kebun.Selamat berpuasa semoga sihat sihat semuanya.Inilah hasil kebun makcik beberapa hari lepas,Alhamdulillah,Timun tak habis makan separuh saya frozenkan.

Buluh madu pun galak tumbuh sebab hari hujan seminggu dua ini.Rebung madu saya frozen juga tetapi saya potong dan rebus sehingga lembut baru di masukkan ke dalam freezer...oh ya ada yang bertanya macamana nak frozenkan timun?mula mula cuci dan keringkan kemudian belah dua untuk keluarkan bijinya.Masukkan ke dalam plastik dan simpan dalam freezer.

okay sehingga bertemu lagi bye...

4 comments:

  1. Semalam wak buka sayur rebung masak lemak + udang

    ReplyDelete
  2. wahh sedap tu Wak kami berdua pun sangat suka.

    ReplyDelete
  3. tekial2 kpah nak masuk balik blog kpah, pinah weh..

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhh tak sangka ada cili warna purple, firsttime saya jumpa nii

    ReplyDelete