Sunday, June 27, 2010

Kulit tarts

Assalamualaikum.Hari yang sangat sibuk hingga tak sempat nak lihat blog kesayangan ku ini.Sebenarnya hari ini(sabtu) kami menerima kedatangan tetamu yang sungguh istimewa.Jadi cm ada masak masak sikit tapi sayangnya tak sempat nak ambil gambar  .... sehari sebelumnya cm masak kulit tart dan hari ini(sabtu) hanya paipkan kastad dan cheese kedalamnya.Senang dan jimat masa.:)
Jom kita lihat gambar-gambarnya:)
Cheese & fruits tarts.
Cucuk-cucukkan kulit tart dengan  lidi sebelum dibakar..
Masukkan kacang hijau seperti gambar diatas  agar kulit tart tidak kembang ditengah-tengahnya.Senang untuk paipkan kastad atau cheese kedalamnya..
Untuk resepinya sila KESINI dan KESINI

7 comments:

  1. benda benda nilah yang Fa langsung tak reti nak buatttt....huhuhu

    ReplyDelete
  2. salam Fa..cubalah resepi ni insayallah jadi...

    ReplyDelete
  3. salam cm..terlebih rajinnya you ni..benda2 baking membaking ni tak ada dalam kamus hidup kakyam hehe..cantik n mesti sedap ni..bertuah tetamu istimewa you ni..

    ReplyDelete
  4. salam cm..
    wow cedapnyaaaaa..oh cam tuh yer cara x nak kasi megelembung kat bwh..tq cm.sudi kongsi tips...

    ReplyDelete
  5. salam kak yam..sebenarnya membaking ni lebih senang dari buat kuih tradisional kak yam..

    ReplyDelete
  6. salam chemp..jika masukkan kacang hijau masa baking kulit memang ada lekuk untuk paipkan inti.Jika tak ada kacang hijau boleh masukkan beras.

    ReplyDelete
  7. ooo cheese tart..sedapnye..hari tu dapat mkn seketul di kenduri kawin kawan kite..balik rumah berkobar2 nak buat..tiba2 teringat pesan doc, kurangkn makanan manis dan berlemak ye puan..maka tak jadi la nk bercheese tart hari tu...

    ReplyDelete