Wednesday, June 16, 2010
Pan fried Pomfret With Homemade sauce
Assalamualaikum dan selamat petang .Semoga ceria-ceria selalu walau pun cuaca mendung je ni. Hari ni cm masak ikan bawal chinese style . Suami cm tak boleh makan pedas jadi bila ada resepi yang tidak menggunakan banyak cili pastinya cm akan mencubanya.Sejak 'berjumpa" dengan blog 3 hungry Tummies maka setiap hari cm keluar masuk dapurnya mencari resepi yang sesuai kerana banyak resepi yang menarik:)..pan fried bawal ni sangat sesuai dengan selera kami terutamanya halia yang digoreng garing tu dapat menghilangkan bau hanyir ikan.
Maaf la Tummy sebab makcik ubah suai sikit resepi asalnya yang menggunakan ikan salmon di tukar dengan ikan bawal ...maklumlah ikan salmon sangat mahal.Tak sampai hati nak beli kat Cold Storage tadi...sekeping rm18.00...sorang makan pun tak genap:) dan bagi yang muslim omit rice wine ..jangan risau rasanya tidak terjejas.
Untuk resepinya boleh lihat DISINI
salam cm..kak yam juga suka singgah dapur tummy..banyak resepi2 yg menepati selera kita cuma kita kena ubah suailah sikitspt tak usah guna rice wine..
ReplyDeleteyang paling best kerabunya yg enak2..bulan puasa ni memang sesuai dgn selera dibulan puasa..hehehe..
salam kakyam..saya akan cuba resepi kerabu bulan puasa tak lama lagi...banyak resepi yang sangat sesuai dengan selera suami saya kat blog Tummy sebab tu lah saya asyik keluar masuk "dapur"nya nak cari resepi hehe
ReplyDeletesalam makcik,
ReplyDeleteemmm nampak sedap sangat, saya belum pernah mencuba rasenye.......
salam kakak manis...
ReplyDeletealamak kak..bestnyerrr... nak carik jugak la bawal! kiter pong suker banget keluar masuk dapur tummy tuh! hihihihi
Salam makcik..eh eh makcik cuba resipi ni yer. Popular ke? hehe
ReplyDeletesalam. resepi ni teringat bila lepas operate hari tu je...menu tiap-tiap hari. Jadi minat pula lepas tu :)
ReplyDeletesalam zam..rasanya Zam boleh masak sendiri ni..sangat senang:)
ReplyDeleteSalam Hana..hehe rupa-rupanya ramai dok selongkar dapur Tummy..sian dia kena kemas dapurnya tu:)
ReplyDeleteSelamat sejahtera Tummy..hehe sungguh popular sekali..ikan tu sudah glamour seperti tuannya hihi.thanks ya
ReplyDeletesalam Dr.sam..betul tu resepi ni sanagat sesuai bagi orang yang lepas operate dan juga kaum wanita yang dalam pantang.
ReplyDelete