Wednesday, June 4, 2014

Sambal Pauh

Sambal pauh.

Bahan-bahannya:

2 biji mangga mengkal.
2 ekor ikan kembung.
6-7 biji cili api.
Garam secukup rasa.


Cara-caranya:


  • Mangga di kupas kulit dan parut kasar.
  • Ikan di panggang.Asingkan isi dari tulangnya.
  • Tumbuk cili api dan garam.Masukkan isi ikan dan tumbuk hingga sebati.
  • Gaulkan dengan parutan mangga.
  • Sedap dimakan dengan nasi panas.

6 comments:

  1. Tak yah perahan limau?
    Ini je dengan nasi panas memang tambah at least two times.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah letak ikan CM.. nanti nak cubalah sambal ni.. menarik sungguh tentu sedap kan .. emmm yummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la letak ikan bakar atau ikan rebus.Ini makanan org kg saya Kota Baharu ;)

      Delete
  3. Salam Cik Manggis,

    Sedap sungguh la hai...... Kalau dekat dah lama saya ke rumah Cik Manggis. Cik Manggis, haritu ada try roti kukus Cik Manggis. Jadi sungguh cuma saya ada tukar sikit susu dengan air and tambah bijan hitam. Terima kasih ye Cik Manggis :)

    ReplyDelete
  4. Aiyo....this is so irresistible! Salivating....
    Kristy

    ReplyDelete