tag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post7347229176582625546..comments2024-03-14T17:44:42.744+08:00Comments on jom masak, jom makan makan..: Kuih Bahulu.cikmanggishttp://www.blogger.com/profile/10859805623674902619noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-84445503320982248532016-08-13T01:02:29.287+08:002016-08-13T01:02:29.287+08:00ye betul haha saje nk jampukye betul haha saje nk jampukMud Bahulu D'Qaseh https://www.blogger.com/profile/00167450583027359044noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-25574712959396615332013-02-01T13:48:18.872+08:002013-02-01T13:48:18.872+08:00CM, saya dengar kita kena sapu minyak dulu kat acu...CM, saya dengar kita kena sapu minyak dulu kat acuan kemudian panaskan sebelum masukkan adunan? Betul ke? Saya ni pandai-pandai pulak nak bagi nasihat hee..hee..PHhttps://www.blogger.com/profile/11010771600736676432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-68802655228013812362013-01-30T02:29:18.413+08:002013-01-30T02:29:18.413+08:00Kalau ada lebih nak rasa juga ni.kalau nak mencari...Kalau ada lebih nak rasa juga ni.kalau nak mencari telur itik kami ada . Tengah pening macam mana cari resep i dlm blog CM sbb Abby tak kasi lepas . Typo pun salah je :(.TukangKebunhttps://www.blogger.com/profile/09642076845136964106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-2076387309352429752013-01-26T11:42:05.083+08:002013-01-26T11:42:05.083+08:00salam akak.. saya didihkan minyak panas dalam acua...salam akak.. saya didihkan minyak panas dalam acuan dulu...kemudian buang minyaknya...dan bolehlah guna spt biasa.. ni pun cadang nk buat bahulu, asyik beli jer, tak cukup nk makan anak branakCendana Kasihhttps://www.blogger.com/profile/16922485877256431754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-15011871019748307152013-01-26T09:53:51.668+08:002013-01-26T09:53:51.668+08:00assalam
kuih tradisional yg sedap dan tak jemu di ...assalam<br />kuih tradisional yg sedap dan tak jemu di makan, cicah air kopi o pun sedap<br />kenagan zaman2 sekolah rendah dulu tiap raya tgk dan tolong arwah tok buat baulu arwah siap simpan telur awal2 lg<br />my mum yg bancuh dan memang sedap nak lagi panas2 baru masak tu he he<br />ada satu petua yg diberitahu kalu acaun baru kena rendam semalaman dgn air asam keping utk elak melekat, nsyaallah dah try ok cuma tak buat baulu tp buat kuih cara.<br />mama sara nur @ Cik Norhttps://www.blogger.com/profile/08532066347487514240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-91632815426281162052013-01-26T08:14:36.866+08:002013-01-26T08:14:36.866+08:00Aslmkm CM. Kalau guna acuan yg putih ringan mmg su...Aslmkm CM. Kalau guna acuan yg putih ringan mmg suka melekat. Kalau guna acuan tembaga original takda masalah tapi harga nya skrg beratus ringgit pula kat miri ni.HomeKreationhttps://www.blogger.com/profile/12322593828217507506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-40754972222407049612013-01-25T21:33:41.235+08:002013-01-25T21:33:41.235+08:00salam perknlan dri sya....saya bru jer buat bhulu ...salam perknlan dri sya....saya bru jer buat bhulu pgi khamis....sbb kwn nk dtg...dulu mula2 buat ader juga melekat acuan,sya rasa mungkin kena panaskan dahulu acuan tu lamer sikit lepas dioles dgn minyak....alhamdulillah...dah x lekat lagi...MidahCakeHousehttps://www.blogger.com/profile/02734239242411171267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877837144184844401.post-22476412079369636052013-01-25T20:44:33.804+08:002013-01-25T20:44:33.804+08:00kawan, sangat gam lar, saya buat kuih bahulu juga,...kawan, sangat gam lar, saya buat kuih bahulu juga, hehehe..lain kali saya pun nak guna pipping bag, kemas sekali. oh ya, awak tak nak join saya punya CNY delight kah?Sonia ~ Nasi Lemak Loverhttps://www.blogger.com/profile/05419159376275343283noreply@blogger.com